Nyomasztó hitelek…enyhítő megoldások…

2017. szeptember 12. | A Trend Ingatlanügynökségnél arról beszélgettünk, hogyan állnak mostanság a lakás adás-vételek, s megszűntek-e már a korábbi lakáshitelesek álmatlan éjszakái… A piac igen kellemes, mondja egybehangzóan Kovács László és Takács Attila, az ügynökség képviselői. Egy érdekes jelenséggel kell számolnunk, az pedig a következő: azok az emberek, akik eddig bérlőként laktak egy lakást, egyre nagyobb százalékban szeretnének tulajdont szerezni, s megvásárolni az ingatlant. Így aztán ma azt látjuk, hogy nagyobb a kereslet, mint a kínálat. S egyre csökken a kiadó lakások száma is.

Elmondhatjuk hát, hogy ma érdemese újra lakáshitelt felvenni?

Igen, hiszen a devizahitel anomáliák mára elcsitultak, s egy jól átgondolt konstrukcióval, figyelembe véve az albérlet árak növekedését, kedvezőbb a lakásvásárláshoz felvett hitelt törleszteni, mint a havi albérlet költségét.

El kell, mondjuk azt is, hogy a csalódott, korábban egyéb befektetésekben gondolkodó emberek ismét visszataláltak az ingatlanbefektetéshez, s így igen sok a készpénzes vevő, ami legyünk őszinték, az eladó szempontjából igen kedvező. Így gyorsabb, egyszerűbb a kifizetés, s ezzel sok utánajárást spórolhatunk meg.

Jellemző még a Budapestről vidékre költözők vásárlása, hiszen ha valaki elad ma egy fővárosi garzonlakást, abból egy nagyon szép két, két és félszobás lakást tud venni pl. Dunaújvárosban.

Kanyarodjunk egy kicsit vissza a hitellel rendelkező ügyfelekhez, hiszen jó néhányan vannak még ma is úgy, hogy a lehetőségeket kihasználva próbáltak maguknak átmeneti enyhülést hozni pl. az árfolyamgáttal, a forintosítással, de még mindig kilátástalannak látják a helyzetüket.

Azt mondod, újra érdemes átnézetni a hiteleket?!

Nagyon is! Sokan most szembesülnek azzal, hogy az árfolyamgát is csak ideiglenesen nyújtott megkönnyebbülést, s ma a felgyülemlett tőke egy összegben hozzájön a tartozáshoz. Indokolhatja még a váltást az a nem elhanyagolható tény, hogy  az 5-6 éve forintosított svájci frank hitelek esetében az átváltáshoz képest a jegybanki alapkamat azóta jóval alacsonyabb és a legtöbb esetben az anno átdolgozott hitelt érdemes most újra átnézni, hiszen sokkal jobb feltételekkel lehet ma dolgozni. Rövidíteni lehet a futamidőt, vagy csökkenteni a havi törlesztő részletet. Természetesen ez a legtöbb esetben bankváltást jelent.

Úgy vélem itt sokan elakadnak, mert macerásnak érzik a dolgot.

Igen. Nem tagadom, igényel némi utánajárást, de mi a Trend Ingatlanügynökségnél mindenben segítünk, az utolsó pillanatig nem engedjük el az ügyfél kezét. Gondolják csak meg, a bizonyosságot ajánljuk a bizonytalanság helyett. Elérjük a fix törlesztő részletet, s ha valaki lakástakarékot is köt, akkor abból időközönként be lehet törleszteni, s így mindenképpen jól jár az ügyfél, hiszen hamarabb ki tudja fizetni a hitelét. Tehát időt is nyerünk, s ha ha időt nyerünk, életet nyerünk, mert az idő az élet!

                                                                                   Beszter
Napi Hami csoport

Beszter - NapiHami csoport - www.napihami.hu
Siker&Ember Blog
Minden jog fenntartva! © Trend Ingatlan | honlapkészítés: DDSWEB